It Weitelân

Op deze pagina staan een acht-tal You Tube filmpjes die gemaakt zijn tijdens de vernieuwing van de tuin van Weit en Froukje.

Weit heeft  zelf de filmpjes samengesteld en op You-Tube gezet.

Tekst overgenomen van WâldNet

Weit Lap verrast met nieuwe tuin,

woensdag 18 november 2009 Ureterp.

Weit Lap en zijn vrouw Froukje zijn afgelopen week verrast met een compleet nieuwe tuin. De tuin werd in het geheim aangelegd door vrienden en bekenden. Ze hadden eind september te horen gekregen dat hun vriend Weit Lap uit Ureterp ziek was. En omdat Weit en Froukje zich overal voor inzetten, besloten nu de vrienden nu eens wat moois terug te doen. Via hyves werd de eerste actie opgezet om te kijken wat er mogelijk was. Er werd een draaiboek gemaakt en via sponsoren werden diverse diensten en goederen ingebracht.

Van het binnengekomen sponsorgeld werden als eerste Weit en Froukje naar Limburg gestuurd voor een weekendje weg. De vriendenploeg kon vervolgens 'ongestoord' aan de slag in de tuin. Al snel zaten er twee containerbakken vol met afval en vervolgens werd de tuin stukje bij beetje mooier. Op zondagmiddag werden Weit en Froukje verrast met de nieuwe tuin door familie en vrienden. Ook het Oerterper Manljuskoar met het toepasselijke lied (it Weitelan) kwam langs voor een optreden.

Hij overleed op 27 oktober  2010.  >memoriam< 

Onderstaande tekst is opgesteld door Weit.

*******************************************************************

Een hele groep vrienden en familie zijn op 13, 14 en 15 November 2009 bij ons in de tuin aan de slag gegaan zonder dat wij er weet van hadden. Dit na een oproep van onze vrienden André en Sylvia Zwerver. Zij wilden iets voor ons doen nadat ik op 1 september te horen kreeg dat ik lijd aan slokdarmkanker en een week later bleek dat er uitzaaiingen waren waardoor er niet geopereerd kon worden. Chemokuren is onze enige hoop......

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Keywords